03 januari 2016

Gesignaleerd 403 (nieuws, 2016)

MELANIE RAABE - DE VAL

Bij uitgeverij Cargo verschijnt 7 januari De val, de debuutthriller van de Duitse schrijfster Melanie Raabe.

De bekende schrijfster Linda Conrads is voor al haar fans en de pers een raadsel. Al elf jaar lang heeft ze haar villa aan de Starnberger See niet verlaten. Slechts een handvol mensen weet dat Linda ooit het lichaam van haar vermoorde jongere zus heeft gevonden, en de dader weg zag vluchten. Deze gebeurtenis blijft haar achtervolgen in haar dromen en Linda is nooit van dit trauma hersteld. De schok is dan ook enorm als ze in een flits zijn gezicht herkent in een presentator van een nieuwsprogramma op televisie.

Maar hoe weet ze zeker dat ze na al die jaren de moordenaar kan identificeren? Linda besluit een val te zetten om hem tot een bekentenis te dwingen, maar wat is er die dag eigenlijk precies gebeurd? En hoe betrouwbaar zijn herinneringen?
Melanie Raabe (1981) werd geboren in een klein dorp in Noordrijn-Westfalen en woont inmiddels in Keulen. Ze werkt als journalist, scenarioschrijver, blogger en actrice en heeft voor haar korte verhalen al meerdere prijzen gewonnen. De filmrechten van De val zijn verkocht aan een Hollywoodstudio en vertalingen verschijnen in meer dan vijftien landen.

Geen opmerkingen: