18 januari 2008

Even cashen (nieuws, 2008)

NOG ÉÉN 'PATTERSON' VAN BRUNA

Een paar maanden voordat concurrent-uitgever De Bezige Bij/Cargo de zevende thriller van James Patterson (1947) in de Women's Murder Club-reeks lanceert, maakt A.W. Bruna op de valreep goede sier met deel zes. In de winkel ligt nu 'Het zesde slachtofer', waarmee A.W. Bruna nog even flink de kassa kan laten rinkelen. De Amerikaan Patterson is namelijk een bestsellerauteur van formaat: er is uitgerekend dat er wereldwijd per minuut 2000 Patterson-bladzijden worden omgeslagen. De goede man heeft inmiddels meer dan 130 miljoen boeken verkocht.

In 'Het zesde slachtoffer' maakt een maniak de straten van San Francisco onveilig. Op klaarlichte dag worden telkens kinderen samen met hun nanny´s ontvoerd. Nog angstaanjagender is dat de ontvoerder vervolgens geen losgeld eist. Terwijl het complete politiekorps de jacht opent, moet inspecteur Lindsay Boxer nog een andere zaak zien op te lossen. Een van haar vriendinnen uit de Women´s Murder Club is het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval en vecht in het ziekenhuis voor haar leven.
ABC Television (van de hitseries 'Lost' en 'Desperate Housewives') ontwikkelt de Women's Murder Club momenteel tot een tv-serie. De Bezige Bij/Cargo brengt in april Pattersons 'Zevende hemel' op de markt.

Geen opmerkingen: