30 december 2023

Gesignaleerd 614 (nieuws, 2023)

Chantal van Mierlo - Verborgen verleden



Verborgen verleden is een tv-programma waarin BN'ers zoals Carice van Houten en Armin van Buuren op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. Het is ook de titel van de nieuwe thriller van Chantal van Mierlo, die 16 januari 2024 bij uitgeverij Volt verschijnt. 
Voor fans De brand in het landhuis en De kasteelmoord, meldt de uitgever. Dat zijn podcasts over de moord op een grootgrondbezitter en de schietpartij waarbij een kasteelheer het leven laat.

Coldcaserechercheur Lara de Bont staat voor een uitdaging: vijfendertig jaar geleden verdween de zeventienjarige Helena van den Bosch Rutgers spoorloos en sindsdien is er niets meer van haar vernomen. 

Lara weet dat nieuwe informatie achterhalen lastig zal worden, dus om schot in de zaak te krijgen roept ze de hulp in van misdaadjournalist Vincent Kuipers.

Vincent zit in een lastige situatie: door zijn onderzoek naar een drugszaak wordt de krant waar hij voor werkt ernstig bedreigd en wordt hij op non-actief gezet. De samenwerking die Lara voorstelt komt hem daarom best goed uit.

Alleen lijkt de zaak-Helena met iedere nieuwe aanwijzing complexer te worden. En bovendien ontdekt Vincent dat Lara er zelf ook geheimen op na houdt…

Verborgen verleden is het eerste deel van de Kuipers & De Bont-serie rondom Lara en Vincent.

Chantal van Mierlo is geboren en opgegroeid in Boxtel. In 2016 verscheen haar debuutthriller De nummers bij Ambo Anthos, die werd genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs. Daarna schreef ze o.a. de Storytel Originalserie rondom profiler Julia Menken, die werd vertaald in het Engels, Duits, Spaans en Arabisch en in 2022 ook in boekvorm is uitgekomen. Vorig jaar verscheen bij uitgeverij The House of Books haar thriller De jongen in het donker. En dat boek werd ook al heel geschikt gevonden voor liefhebbers van bovengenoemde podcasts. 

Geen opmerkingen: