27 december 2023

Moderne hommage (nieuws, 2023)

'De vrouw in het raam' krijgt na zes jaar een opvolger



Wereldwijd was het thrillerdebuut De vrouw in het raam een van de bestverkopende thrillers van 2018. Op 27 februari 2024 komt schrijver A.J. Finn eindelijk met een opvolger: Einde verhaal. Volgens uitgeverij Cargo 'ingenieus, onvoorspelbaar en razend spannend'. Maar hoort niet elke thriller dat te zijn?

Nicky Hunter krijgt een verzoek dat ze niet kan weigeren. Als groot liefhebber van thrillers correspondeert ze al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp. In zijn laatste brief laat hij haar weten dat hij ongeneeslijk ziek is, en dat het zijn wens is dat Nicky zijn biografie schrijft.

Trapp is niet alleen beroemd vanwege zijn thrillers. Twintig jaar eerder, op oudejaarsdag 1999, verdwenen zijn eerste vrouw en tienerzoon spoorloos.

Sinds die dag heeft Trapp geen interview meer gegeven en geen enkel boek geschreven. Waarom wil hij nu opeens praten over zijn verleden?

Nicky besluit meteen naar San Francisco te vliegen, maar al snel blijkt dat Trapp zijn geheimen niet zomaar prijsgeeft — zelfs niet als er nieuwe slachtoffers vallen...

Volgens uitgeverij Cargo is Einde verhaal 'een moderne hommage aan Agatha Christie met een knipoog naar de film Knives Out' uit 2019.

A.J. Finn is het pseudoniem van voormalig redacteur en uitgever Dan Mallory. Hij heeft gewerkt met auteurs als Karin Slaughter, Robert Galbraith en Nicci French. Van zijn thriller De vrouw in het raam werden meer dan 35.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: