05 december 2023

Een lekkere arena (nieuws, 2023)

Nadorst tijdens droogleggingBij uitgeverij De Crime Compagnie verschijnt op 4 januari 2024 de thriller Nadorst van Marly van Otterloo. Een gewaagd moment om een spannend boek over drankzucht uit te brengen als eenieder na een alcoholrijke decembermaand in de eerste maand van het nieuwe jaar probeert te matigen. Sterker nog, wie doet er niet mee aan de hype Dry January?

De Crime Compagnie koestert bepaalde vooroordelen over de ontvangers van haar persberichten. De aankondiging van Nadorst begint nogal vooringenomen: 'Het is je vast bekend: als je achter het stuur wordt aangehouden met een te hoog promillage alcohol kun je kiezen: je rijbewijs inleveren voor vijf jaar of de (meerdaagse) cursus Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) van het CBR volgen.' Tsss...

Hoe dan ook, zo'n cursus vormt volgens de uitgever 'meteen een lekkere arena: zo’n gezelschap met een zeer diverse achtergrond binnen een besloten setting'.

de drank

de straf

de dood

Trainer Liset geeft de cursus alcohol en verkeer aan mensen die zijn gepakt met een slok op achter het stuur. Na een chaotische lesdag staat de politie ’s avonds laat voor haar deur. Eén van de deelnemers van het klasje – een stelletje ongeregeld – is door geweld om het leven gekomen.

In de weken die volgen, vallen meer slachtoffers. Net als voor een aantal cursisten eist het verleden zijn tol voor Liset. Lukt het haar om zelf buiten schot te blijven?

‘Een originele thriller én een fascinerend verhaal, zegt Gouden Strop-winnaar John Kuipers over Nadorst, dat bestempeld wordt als 'cosy crime'. Het is de eerste thriller van Marly van Otterloo (1953), die eerder de romans Leuke mannen zijn getrouwd en Tong en ruim twintig kinderboeken publiceerde. Daarnaast schreef ze een aantal scenario’s, o.a. voor Flikken Maastricht

Geen opmerkingen: