29 december 2023

Het hemd van het lijf (nieuws, 2023)

Terry Hayes komt naar je toe deze winter



De liefhebber heeft tien jaar moeten wachten op een opvolger van Ik ben Pelgrim, het sensationele thrillerdebuut van Terry Hayes. Zo'n twee maanden geleden verscheen zijn tweede, het kloeke Het jaar van de Sprinkhaan. Het kwam binnen op plek 2 in de Bestseller 60 en bivakkeert sindsdien nog steeds in de top tien. 

Alle reden dus, vindt uitgeverij A.W. Bruna om de lezer die hongert naar nog meer informatie over Terry Hayes en zijn boek, blij te maken met de komst van de schrijver naar Nederland. In januari laat de auteur zich op diverse plaatsen in het land vier keer interviewen. 

Het eerste interview is op vrijdag 12 januari in De Koperen Tuin in Goes. Lex Noteboom, auteur van het dit jaar verschenen thrillerdebuut De man met de duizend gezichten, vraagt zijn buitenlandse collega van 15.30 tot 17.00 uur het hemd van het lijf. Aansluitend zal Hayes stapels boeken signeren. De toegang is gratis, Je kunt je aanmelden via info@koperentuin.nl.

Op zaterdag 13 januari reist Hayes af naar boekhandel Donner in Rotterdam, waar boekverkoper én leesconsulent Laura Overheul hem van 12.30 uur tot 13.30 uur aan een kruisverhoor onderwerpt. Signeren doet hij ook. De toegang is gratis, via de site van de boekhandel kun je je aanmelden. 

Dezelfde middag kun je Hayes ook signaleren in boekhandel Paagman in Den Haag, locatie Frederik Hendriklaand, oftewel De Fred. Arjan Peters, de volgens het gerechtshof in Amsterdam onterecht in 2020 ontslagen literatuurcriticus van de Volkskrant, dompelt Hayes van 15.00 tot 16.30 uur onder in het vragenvuur. De toegang is gratis, wel graag aanmelden via de site van Paagman. 

Op zondag 14 januari verkast Hayes naar het oosten van het land. In het filiaal van boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen gaat hij van 15.00 tot 16.00 uur vragen niet uit de weg. Bovendien zet hij graag zijn handtekening in - uiteraard - de boeken waar zijn naam op staat. Ook dit evenement kun je gratis bijwonen, mits je je van tevoren hebt opgegeven via info@dekkervdvegt.nl.

In Het jaar van de Sprinkhaan, verschenen op 9 november, opent CIA-agent Kane de jacht op een terrorist die de wereld dreigt te vernietigen. Zijn identiteit is onbekend, maar hij is te herkennen aan de sinistere tatoeage van een sprinkhaan op zijn rug…

Wanneer je, net als Kane, werkzaam bent als spion voor de CIA in Verboden Gebieden, dan hebben grenzen geen betekenis. Jouw taak is om je toegang te verschaffen, te doen wat nodig is en weer te ontsnappen… op welke manier dan ook. Je weet wanneer je moet rennen, wanneer je je moet verstoppen en wanneer je moet schieten.

Maar op sommige plekken gelden de standaardregels niet. Sommige plekken zijn te gevaarlijk, zelfs voor iemand met de ervaring van Kane. Het No Man’s gebied, waar de grenzen van Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen, is zo’n plek – een plek waar geweld de enige manier is om te overleven. Kane reist erheen om een man met cruciale informatie voor de veiligheid van het Westen te evacueren, maar in plaats daarvan ontmoet hij een vijand die de wereld tot aan de rand van de afgrond zal brengen. Een angstaanjagende, intelligente, wrede man met bloed aan zijn handen en wraak in zijn hart...

Van Ik ben Pelgrim zijn in Nederland en België inmiddels een ruim half miljoen exemplaren verkocht.  Terry Hayes is een voormalig journalist en een bekroonde scenarioschrijver. Hij schreef scripts voor onder andere Mad Max 2 - Road Warrior, Dead Calm, Mad Max Beyond Thunderdome, Payback, From Hell en Vertical Limit

Klik hier voor een interview met Hayes uit 2014.

Geen opmerkingen: