07 april 2023

Wordt verwacht 545 (nieuws, 2023)

Vijf heen, vier terug



Dodelijke cocktail heet de nieuwe thriller van Nadine Barroso. Hierin gaan vijf vriendinnen op vakantie naar Italiƫ. Genieten van zon, drank en mannelijke aandacht voordat het echte werkende leven gaat beginnen. Helaas eindigt hun snoepreisje in een groot drama.

Ze gingen met zijn vijven weg maar er kwamen er maar vier terug. 

Leesfragment:

Ze schrokken alle drie toen de deur openging. Isabel kwam binnen met een sleutelpas in haar hand en een kussen onder haar arm. Toen ze de verbaasde gezichten zag, verklaarde ze ongevraagd: ‘Ik ben in de kamer van Esmee gaan slapen omdat jij…’ Toen sloeg ze een hand voor haar mond en slaakte een gil. De aanblik van de jongeman op het bed deed haar naar achteren deinzen. ‘Nee nee nee, dit kan niet,’ begon ze te jammeren. ‘Dit is geen toeval meer. Wie doet ons dit aan?’

Geheimen kunnen een vriendschap maken of breken. 

Vijf vrijgezelle vriendinnen beleven een zinderende zomervakantie in Italiƫ. Maar wat zo mooi begon, eindigde in een nachtmerrie: slechts vier van hen keerden terug naar huis.

Wanneer Charlie jaren later een oude ansichtkaart ontvangt, wordt ze in een keer teruggeworpen in de tijd. Al twintig jaar lang dragen zij en haar oude vriendengroep een duister geheim met zich mee. Maar wie probeert hun zorgvuldig opgebouwde levens te ontwrichten en hen ervan te overtuigen terug te gaan naar de plek waar het allemaal begon?

Nadine Barroso (1981) begon volgens haar uigeverij met schrijven vanaf het moment dat ze een pen op papier kon zetten. Schrijven werd al snel haar manier om de wereld te verwerken en dat is nooit veranderd. Haar liefde voor boeken mondde uit in een studie Engelse Taal en Literatuur. Met haar debuutthriller Ken mij niet wist ze een trouwe schare lezers aan te spreken.

In het echte leven volgde ze haar grote liefde Mark naar Moskou waar zij hun eerste kind kregen. Inmiddels wonen zij weer in Nederland met hun drie zonen.

In haar schrijven put Nadine uit eigen ervaringen, emoties en ‘rauwe menselijkheid’ waardoor het haar lukt onder de huid van lezers te kruipen. Ook maatschappelijke thema’s schuwt zij niet. Haar laatste thriller Verraderlijk spel, verscheen in 2022.

Dodelijke cocktail verschijnt op 2 augustus bij De Crime Compagnie

Geen opmerkingen: