21 april 2023

Arme student verpleegkunde (nieuws, 2023)

De seriemoordenaar als kunstenaar



Met zijn thrillers rond profiler Robert Hunter blijkt voormalig forensisch psycholoog Chris Carter een groot publiek aan te spreken. Zijn boeken verschijnen inmiddels in meer dan twintig landen. De beeldhouwer, dat op 9 mei  bij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt, is het vierde deel in deze serie. Hierin hebben Robert Hunter en zijn collega Carlos Garcia te maken met een seriemoordenaar die zichzelf als kunstenaar ziet. Maar dat Hunter doorheeft hoe deze verknipte geest denkt, zou hem ditmaal juist weleens fataal kunnen worden.

Als forensisch psycholoog analyseerde auteur Chris Carter het gedrag van criminelen. 'Geen wonder dus dat zijn thrillers rondom profiler Robert Hunter zo goed in elkaar steken', zegt de uitgever. In De beeldhouwer krijgt een student verpleegkunde de schrik van haar leven als ze haar patiƫnt, officier van justitie Derek Nicholson, op brute wijze vermoord in zijn bed aantreft.

De moord lijkt zinloos, aangezien hij terminaal ziek was en nog maar kort te leven had. Wat profiler Robert Hunter en zijn collega Carlos Garcia het meest schokt, is de aanwijzing die de moordenaar heeft achtergelaten. Waarom zou hij met de politie willen communiceren?

Terwijl Hunter en Garcia hun onderzoek starten, wordt er een lichaam gevonden dat op dezelfde manier is toegetakeld. De seriemoordenaar ziet zichzelf als kunstenaar, concludeert Hunter, die door zijn ervaring precies weet hoe dit soort verknipte geesten denken. En juist dat vermogen zou ditmaal weleens zijn doodvonnis kunnen betekenen…

De nu 57-jarige Chris Carter werd geboren in BraziliĆ« en groeide op in de Verenigde Staten. Hij studeerde psychologie en bestudeerde in zijn baan als forensisch psycholoog het gedrag van criminelen. Tegenwoordig is hij fulltimeschrijver. 

Geen opmerkingen: