04 april 2023

Torenhoge schulden (nieuws, 2023)


'Camping Oosthoek' krijgt verfilming




Als je het over een Brabantse camping hebt die op tv is, denk je al gauw aan de vakantieparken van kampeerproleet Peter 'Hatseflatsen' Gillis. Maar het is twijfelachtig of die nog op tv komt, gezien de bedenkelijke reputatie van de 'vertrouwen-is-goed-controle-is-beter'-ondernemer. Wat wel zeker is, is dat Camping Oosthoek op tv komt. Nee, niet die boerenkampeerplaatsen in Friesland en Zeeland, maar de gelijknamige accommodatie uit de thriller van Nathalie Pagie.

Vorige maand werd bekend dat de thriller een tv-bewerking krijgt. Dutch Filmworks en Tom de Mol Productions hebben de rechten gekocht, ze willen er een tv-serie van maken. Dutch Filmworks was onder meer betrokken bij de misdaadserie Penoza op tv en de film The Final Chapter. Tom de Mol produceerde ook al diverse Nederlandse films. Pagie gaat zelf het scenario voor de gelijknamige serie schrijven.

Camping Oosthoek is tiende thriller van Nathalie Pagie. Het boek stond in 2021 zes weken in de bestsellerlijsten. Voor de cast wordt gekeken naar een internationale bezetting.

Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen.

Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geƫist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

De criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana stapt in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Geen opmerkingen: