08 april 2023

Cijfers en letters (nieuws, 2023)

Bijna 900 weken een Karin Slaughter-boek in bestsellerlijst



Er zullen best weken zijn dat er geen thriller van Karin Slaughter in de Bestseller 60 staat. Maar als je afgaat op de door haar uitgeverij verstrekte cijfers, dan is dat nauwelijks voorstelbaar. De Amerikaanse bestsellerauteur staat met al haar boeken in totaal zo'n 900 weken in de verkooplijst. Dat is ruim zeventien jaar lang een plek in de Bestseller 60.

Haar laatst verschenen thriller ging al meer dan 100.000 keer over de toonbank, aldus uitgeverij HarperCollins Holland, die deze feiten oplepelt in een persbericht over een nieuw boek van Karin Slaughter. Dit jaar komt de schrijfster na vier jaar met een nieuw deel in de Will Trent-serie op de proppen. De uitgeverij: 'Deze sensationele nieuwe thriller is precies wat we van de Queen of Crime gewend zijn: spannend, maatschappelijk. meeslepend, emotioneel, weergaloos en niet weg te leggen!' 

De thriller Na die nacht, die 13 juni verschijnt, grijpt terug naar een afschuwelijke gebeurtenis uit het leven van Sara Linton. Vijftien jaar geleden werd haar leven volledig op zijn kop gezet toen een feestelijk avondje uit in een gewelddadige aanval eindigde, die haar wereld uiteen deed spatten.

Jaren later is ze erin geslaagd haar leven weer op te bouwen. Ze is een succesvol arts, verloofd met een man van wie ze zielsveel houdt en heeft het verleden achter zich gelaten.

Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp een zwaargewonde jonge vrouw treft met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haar haarzelf destijds.

Ook het leven van Dani Cooper is op gruwelijke wijze in één klap veranderd. Sara beseft dat het verleden niet voor altijd begraven blijft...

Karin Slaughter is een van de populairste verhalenvertellers ter wereld. Ze is de auteur van meer dan twintig New York Times-bestsellers, waaronder het voor een Edgar Awards genomineerde Veroordeeld en standalone-thrillers zoals Goede dochter, Mooie meisjes en Gewetenloos. Haar boeken worden in 120 landen uitgegeven en wereldwijd zijn er ruim 40 miljoen exemplaren van verkocht.

Haar internationale bestseller Pieces of Her (Gespleten) stond als Netflix-serie wereldwijd op #1, en de Will Trent-serie is ook een succes op tv. Er zijn meer film- en tv-projecten in de maak.

Slaughter is oprichter van het Save the Libraries Project – een non-profitorganisatie die is opgericht om bibliotheken te ondersteunen. Ze is geboren in Georgia en woont in Atlanta.

Geen opmerkingen: