25 maart 2016

Succesformule (nieuws, 2016)


JASON BOURNE NOG EEN KEER IN ACTIE

Schrijver Robert Ludlum verzon in de jaren tachtig de CIA-hitman Jason Bourne en schreef er drie thrillers over. Ludlums naam staat nog steeds op de cover, maar sinds diens dood in 2001 heeft collega-auteur Eric van Lustbader drie keer zo veel Bourne-delen geschreven. En het seriepersonage leeft nog steeds voort.


Deze zomer verschijnt de nieuwste in de reeks, getiteld Robert Ludlum's The Bourne Enigma. Uitgeverij Head of Zeus brengt het boek op de markt. De schrijver is opnieuw Eric van Lustbader.

The Bourne Enigma is het dertiende deel in de reeks, waarvan wereldwijd inmiddels driehonderd miljoen exemplaren zijn verkocht. De verschijning van de thriller valt samen met de release van de nieuwe Bourne-film, die simpelweg de titel Jason Bourne draagt. Matt Damon (foto), die de rol van Bourne eerder vertolkte in drie films, zal ook nu de hoofdrol spelen. De regie is in handen van Paul Greengrass.

Robert Ludlum (1927-2001) publiceerde in 1980 The Bourne Identity (Het Bourne Bedrog), daarna volgdeN The Bourne Supremacy (Het Jason Dubbelspel, 1986) en The Bourne Ultimatum (Het Medusa Ultimatum, 1990). Na Ludlums overlijden verscheen in 2003 nog The Bourne Trilogy, een omnibus.

(Bron: The Bookseller)

Geen opmerkingen: