25 maart 2016

In eigen hand (nieuws, 2016)

DE WAAL KOMT NA GESCHENK MET KEIHARDE POLITIETHRILLER

Voor liefhebbers van het schrijfwerk van Simon de Waal breken mooie tijden aan. Na zijn geschenkboekje 'Vector' voor de Spannende Boeken Weken volgt binnen een maand de nieuwe, als spijkerhard bestempelde politiethriller 'Nemesis'.


Met blijdschap en trots presenteerde Simon de Waal deze week via Twitter de cover van zijn nieuwe thriller Nemesis, die op 1 juli bij uitgeverij Lebowski verschijnt. Geen gezellige Amsterdamse grachtengordelomslag zoals bij zijn Bureau Raampoort-reeks, maar een duister grijsblauw palet met wapenstok, geweer en politiehelm.

Het gaat hier dan ook om een heftige politiethriller, aldus de uitgever, waarin de vraag centraal staat hoe ver je gaat (dan wel mag gaan) in de strijd tegen meedogenloze criminelen.

Als er een aanslag wordt gepleegd op een officier van justitie en twee getuigen in haar onderzoek worden vermoord, probeert een team rechercheurs tevergeefs de daders te vinden en verdere aanslagen te voorkomen. De dreiging voor de officier van justitie en haar gezin blijft echter levensgevaarlijk en daarom vraagt ze een oud-rechercheur die ooit door haarzelf op non-actief is gesteld om het team te helpen.

Hij ziet maar een mogelijkheid; het recht in eigen hand nemen en buiten alle regels en wetten om de strijd aangaan met de onderwereld, onder dekking van het reguliere onderzoek, Nemesis genaamd. Het team begint voorspoedig en lijkt zo goed als onschendbaar. Het kopstuk achter de aanslagen blijkt echter moeilijk te vinden en wanneer die langzaam doorkrijgt dat het team, en vooral hun leider, illegaal en op eigen houtje opereert, besluit hij om keihard terug te slaan.

Simon de Waal (1961) heeft tal van publicaties op zijn naam staan, waaronder Cop vs Killer (verfilmd en genomineerd voor de Gouden Strop en De Diamanten Kogel) en Pentito (genomineerd voor de Gouden Strop, winnaar van De Diamanten Kogel). Met Appie Baantjer bedacht en schreef hij een serie politieromans. Hij schreef scenario's voor series en films als Baantjer, Spangen, Grijpstra & De Gier, Smeris, Lek en Kapitein Rob. Voor de komende Spannende Boeken Weken schrijft hij de cadeaunovelle Vector. O ja, hij is ook nog rechercheur in Amsterdam.

Geen opmerkingen: