25 maart 2016

Gapend gat (nieuws, 2016)

THRILLERAUTEUR LAAT VAKANTIEPARK ONTPLOFFEN

Carina van Leeuwen, forensisch rechercheur met een auteursleven, pakt flink uit in haar derde thriller. Een duiker zonder handen en voeten, een prostituee die te veel snuift en een explosie op een camping, niets blijft de lezer van Nachtvlinder bespaard.


Carina van Leeuwen kwam recent in het nadat nadat ze als forensisch onderzoeker te Amsterdam dertig onbekende doden alsnog een naam had weten te geven. Dat is haar rechercheursleven. Van Leeuwen heeft, zo meldt ze geregeld, ook nog een auteursleven.

Een nieuwtje uit dat laatste leven: op 3 mei verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna Nachtvlinder, het derde deel in de serie Unit Plaats Delict. Ook deze thriller is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen.

In een nachtclub in het Haagse Bezuidenhout overlijdt een prostituee na het snuiven van witte heroïne. Voor de kust van Scheveningen hengelen de opvarenden van een vrachtschip uit Panama een dode duiker uit het water. Hij heeft geen handen meer, geen voeten, en waar zijn gezicht zou moeten zitten, bevindt zich een gapend gat.

Op het terrein van een vakantiepark in Kijkduin vindt een explosie plaats. Tussen de puinhopen van een van de villa’s wordt het lichaam aangetroffen van een man. Op zijn telefoon staat een afscheidsboodschap. Het lijken drie schijnbaar opzichzelfstaande gebeurtenissen. Totdat Van Leeuwens protagonist, forensisch rechercheur Renee Spaan, ontdekt dat er een verband bestaat…

(Auteursfoto: Mariel Kolmschot)

Geen opmerkingen: