25 maart 2016

Film lezen (nieuws, 2016)

JAMES PATTERSON WORDT DEALER VAN BOOKSHOTS

De Amerikaanse bestsellerauteur James Patterson hoopt nieuwe lezers aan zich te binden met de regelmatige publicatie van kortere boeken, die hij BookShots noemt. Dat meldt de New York Times.


Per maand gaat James Patterson tussen de twee en vier boeken op de markt brengen. De thrillers tellen zo rond de 150 pagina's en kosten vijf dollar (circa 4,5 euro). Tegen de New York Times zei Patterson dat hij hoopt hiermee mensen te bereiken die niet of nauwelijks boeken lezen. 'Je racet als het ware door deze boeken heen. Het is alsof je een film leest.'

De BookShots zullen verkrijgbaar zijn bij de reguliere boekhandel, maar Patterson en zijn uitgever Little Brown hopen ook via andere retailers, zoals supermarkten en drogisterijen, de boekjes te kunnen verkopen. Uitgeefconcern Hachette Book Group is van plan om dit jaar 21 BookShots uit te brengen, waaronder thrillers, sciencefiction en romans. De eerste twee komen in juni uit. Eén boek is getiteld Cross Kill en is een avontuur van Pattersons protagonist Alex Cross, het andere BookShot is de sciencefictionthriller Zoo II, geschreven door Patterson en Max DiLallo.

Alle uitgaven in de BookShots-reeks worden geschreven of medegeschreven door Patterson met uitzondering van de romantische boeken. Daarop komt het stempel James Patterson Presents te staan. Later wordt via BookShots ook non-fictie uitgegeven. Dat zijn 'nieuwsachtige' boeken over hedendaagse thema's.

(Bron: The Bookseller)

Geen opmerkingen: