05 februari 2015

Superheld (nieuws, 2015)

VERVOLG MILLENNIUM-TRILOGIE KOMT IN AUGUSTUS

Op 27 augustus van dit jaar verschijnt in ten minste 35 landen het vervolg op de Millennium-trilogie van Stieg Larsson. De thriller, waarvan de Engelstalige titel 'That which does not kill' luidt, is geschreven door David Lagercrantz, bekend als de auteur van de autobiografie van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic.

David Lagercrantz voltooide het vervolg op de Millennium-thrillers in november vorig jaar. Hij vervangt als auteur Stieg Larsson, de bedenker van de serie, die in 2004 op 50-jarige leeftijd aan een hartaanval overleed.

De nieuwe thriller focust op de getroebleerde heldin en hacker Lisbeth Salander. De lezer maakte met haar kennis in het eerste deel van de trilogie, 'Mannen die vrouwen haten'.

Lagercrantz blijft in de media vaag over de betekenis van de titel van zijn boek. Evenmin wilde hij iets kwijt over de richting die hij met de politieke thriller heeft gekozen. ''Ik wilde in het boek gebruik maken van de omvangrijke mythe die Larsson heeft achtergelaten, de wereld die hij heeft geschapen'', vertelt Lagercrantz aan de krant Dagens Nyheter. Hij voegde eraan toe dat hij loyaal is aan Larssons schrijfstijl, die kritiek op sociale en politieke kwesties mengde met een misdaadverhaal.

Lagercrantz zei verder over Lisbeth Salander: ''Zij is niet zo maar een superheld. Zij is niet alleen groots vanwege haar talenten maar ook vanwege haar achtergrond.''

Kort voor zijn overlijden liet Stieg Larsson doorschemeren dat hij van plan was om nog zeven andere thrillers te schrijven. Volgens zijn uitgeverij Nordstedt zijn van de Millennium-thrillers wereldwijd zo'n tachtig miljoen exemplaren verkocht.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: