05 februari 2015

Vermissing (nieuws, 2015)

NIEUWE 'SLAUGHTER' WERELDPRIMEUR VOOR NEDERLAND

Goed nieuws voor de fans van Karin Slaughter. Haar nieuwe thriller 'Mooie meisjes' ligt medio juni in de Nederlandse boekwinkel, een maand eerder dan in de rest van de wereld. Er zit veel seks en geweld in, belooft de Amerikaanse bestsellerschrijfster.

'Mooie meisjes' is een stand-alone thriller, meldt Karin Slaughter in een nieuwsbrief aan haar fans. Hoofdpersoon is Claire Scott. Nu de verdwijning van een meisje zo in het nieuws is, wordt ze herinnerd aan de vermissing van haar zus. Die verdween twintig jaar geleden zonder een spoor achter te laten. Dat mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire beetje bij beetje de waarheid over haar zus leert kennen, zet dat haar hele leven op z'n kop.

''Het boek heeft alleen maar nieuwe personages waarover ik later waarschijnlijk nooit meer zal schrijven'', aldus Slaughter in haar boodschap aan haar volgers. ''Het is weer geweldig leesvoer, met veel seks en geweld, waar jullie zo veel van houden. Ik hoop dat het boek jullie zal bevallen of dat jullie in ieder geval het fatsoen hebben om daar op internet over te liegen.''

'Mooie meisjes' ligt op 18 juni in de Nederlandse boekhandel, het Verenigd Koninkrijk heeft de Engelse editie pas op 16 juli in huis en vijf dagen later maken de Amerikaanse lezers pas kennis met de nieuwe thriller. Eerder schreef Slaughter een kort verhaal, getiteld 'The Truth about Pretty Girls' voor de Engelse markt, maar dat heeft niets te maken met het nieuwe boek.

In de zomer van 2016 volgt een nieuwe thriller rond de bekende karakters Will Trent en Sara Linton, belooft Slaughter. De schrijfster stelt dat ze deze personages nog lang niet beu is. ''Ik wilde er alleen zeker van zijn, dat de volgende Will Trent-thriller de meest angstaanjagende, verrassende, coole achtbaan wordt, die ik ooit zou kunnen maken.''

Geen opmerkingen: