23 november 2014

Gesignaleerd 386 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

MATTHEW QUIRK - VUISTREGEL


Bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf verschijnt 'Vuistregel', de tweede thriller van publicist Matthew Quirk.

Voormalig crimineel Mike Ford heeft zijn leven weer op de rit. En hoe: een geweldige verloofde, een prachtig huis en een eigen bedrijf. De opwinding van zijn gevaarlijke leven heeft hij achter zich gelaten. Dan duikt zijn broer Jack ineens op. Ook hij lijkt weer op het rechte pad te zijn. Maar niets blijkt minder waar.

Jack wordt bedreigd nadat hij zich heeft ingelaten met een bende die een miljoenengeheim probeert te stelen van een invloedrijke bank. Mike besluit zijn gevoel voor avontuur te volgen en Jack te helpen. Dankzij de vaardigheden die hij in zijn criminele verleden heeft opgedaan, weet Mike in de bende te infiltreren. Maar gevangen tussen de politie en de onderwereld stuit hij op een web van corruptie. En dat web reikt tot diep in zijn eigen leven.

Matthew Quirk studeerde geschiedenis en letterkunde aan Harvard. Daarna ging hij aan de slag bij The Atlantic, waar hij vijf jaar schreef over onderwerpen als misdaad, private militaire aannemers, de opiumhandel, vervolgingen van terroristen en internationale bendes. 'De 500', zijn eerste thriller, wordt momenteel verfilmd. Quirk woont in Washington DC.

Matthew Quirk - Vuistregel. Vertaling: Paul Heijman. Uitgeverij Van Holkema & Warendorf, 350 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 225 7169 9.

Geen opmerkingen: