14 november 2014

Gesignaleerd 381 (nieuws, 2014)

vers van het mes! 

VIVECA STEN - MIDZOMERNACHTHITTE


Bij uitgeverij Q verschijnt 'Midzomernachthitte', het vijfde deel in de Sandhamn-reeks van de Zweedse schrijfsters Viveca Sten.

Het is midzomernacht op het eiland Sandhamn. Feestende bezoekers nemen bezit van het eiland. Nora Linde viert voor het eerst midzomer met haar nieuwe liefde Jonas.

Hun samenzijn wordt echter abrupt verstoord als Jonas' tienerdochter 's nachts niet thuiskomt. De volgende ochtend wordt het dode lichaam van een andere tiener op het strand gevonden. Rechercheur Thomas Andreasson, Nora's jeugdvriend, komt naar Sandhamn om de zaak te onderzoeken. Iedereen blijkt zijn eigen versie te hebben van wat er is gebeurd. Wie is het slachtoffer en wie de moordenaar in deze midzomernacht?

Viveca Sten (1959) was juriste, maar haar boeken zijn zo succesvol dat ze nu fulltime schrijft. In de Sandhamn-reeks volgt de lezer het eiland en zijn bewoners van 1900 tot nu.

Viveca Sten - Midzomernachthitte. Vertaling: Tineke Jorissen-Wedzinga. Uitgeverij Q, 379 pag., € 19,99. ISBN 978 90 214 5691 1.

Geen opmerkingen: