14 november 2014

Gesignaleerd 382 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

LARS KEPLER - STALKER

Bij uitgeverij Cargo verschijnt 'Stalker', de vijfde thriller van het Zweedse schrijversechtpaar Lars Kepler.

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en de opname vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer.


Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van een nieuw slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark.

Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd en nu heeft de verdachte een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen...

Lars Kepler is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Alexandra en Alexander Ahndoril Van de boeken rond Joona Linna zijn in Nederland inmiddels meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

Lars Kepler - Stalker. Vertaling: Clementine Luijten & Jasper Popma. Uitgeverij Cargo, 569 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 8880 4.

Geen opmerkingen: