23 november 2014

Gesignaleerd 387 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

DAVID BALDACCI - DE ONTSNAPPING


Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt 'De ontsnapping', de derde titel in de John Puller-reeks van de Amerikaanse bestsellerauteur David Baldacci.

Wanneer een stormfront over de staat Kansas trekt, valt in Leavenworth, een van de zwaarst beveiligde militaire gevangenissen in de Verenigde Staten, de stroom uit. De situatie verergert aanzienlijk wanneer ook de back-up-generator de geest geeft en alle celdeuren tegelijk opengaan. De volgende ochtend blijkt een zeer prominente gevangene te zijn verdwenen. In zijn cel treffen de bewakers het lichaam van een onbekende man aan...

Voormalig majoor Robert Puller was veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens hoogverraad en het in gevaar brengen van de nationale veiligheid. Zijn ontsnapping uit Leavenworth leidt tot een massale klopjacht, maar niet alleen door de autoriteiten. Special agent John Puller van de Criminal Investigation Division is net zo goed vastbesloten zijn oudere broer John te vinden. Maar naarmate hij verder graaft in diens verleden, ontdekt hij steeds meer onduidelijkheden over Johns strafzaak. En er is één persoon die alles op alles zal zetten om te voorkomen dat de waarheid naar buiten komt.

David Baldacci werd geboren in Virginia in de Verenigde Staten. Hij studeerde politieke wetenschappen en rechten, en was negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington DC. In 1996 debuteerde hij met 'Het recht van de macht'. Baldacci's werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan honderd miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Eerder verschenen in de reeks met John Puller de thrillers 'De provocatie' en 'Vergeten'.

David Baldacci - De ontsnapping. Vertaling: Jolanda te Lindert. Uitgeverij A.W. Bruna, 448 pag., € 19,95. ISBN 978 94 005 0445 5.

Geen opmerkingen: