12 oktober 2007

Hector Macdonald (nieuws, 2007)

THRILLER OVER ZEILEN EN VOORSPELLINGEN

Zeven jaar na zijn verrassende debuut 'Het emotiespel' komt de nu 34-jarige Britse schrijver Hector Macdonald met de opvolger 'De stormprofeet'. Het boek speelt zich af tijdens de beroemde jaarlijkse Sydney Hobart Zeilrace (26 december t/m 1 januari 2008). Deze thriller combineert volgens de uitgever 'sterke psychologische spanningselementen met spectaculaire actiescènes' en heeft 'een sterke, maar ook kwetsbare vrouw' in de hoofdrol.

'De stormprofeet' vertelt het verhaal van hartsvriendinnen Petra Woods en Kirsten McKenzie die in Zuid-Afrika een ontmoeting hebben met Moses. Deze jongen, zo gaan de geruchten, zou een ziener zijn, een profeet. Als publiciteitsstunt voor de bank waarvan zij de eigenaar is, besluit Kirsten hem mee terug te nemen naar Australië.

Moses doet drie voorspellingen: hij zal sterven in Australië, de schepen die deelnemen aan de zeilrace van Sydney naar Hobart zullen vergaan en Petra en haar verloofde zullen uit elkaar gaan. Kustwacht Petra gelooft er niet in, maar wanneer een stormfront op de oceaan langzaam maar zeker richting Australië schuift, begint ze te twijfelen. Zal zijn profetie bewaarheid worden en zijn de schepen in gevaar? Kirsten is aan boord van een van die schepen. En als deze ene voorspelling klopt, zullen de andere twee dan ook uitkomen?

Hector Macdonald werd geboren in Kenya. In 2000 brak hij wereldwijd door met zijn debuut 'Het emotiespel' ('The Mind Game'). 'De stormprofeet' verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna.

(Zie ook interview met Hector Macdonald uit 2000)

Geen opmerkingen: