11 juli 2007

Nieuwe 007 (nieuws, 2007)

SEBASTIAN FAULKS SCHRIJFT NIEUW JAMES BOND-BOEK

De Britse schrijver Sebastian Faulks is de auteur van het nieuwe James Bond-avontuur 'Devil May Care'. Dat heeft de familie van Ian Fleming, oorspronkelijk bedenker van de spionageboeken, bekendgemaakt. De 54-jarige Faulks is onder meer bekend van zijn boeken 'Charlotte Gray' en 'Birdsong'.

De familie Fleming liet vorig jaar weten een 'bekende en zeer gerespecteerde' schrijver te hebben gevraagd een nieuw deel te schrijven, maar hield de naam van de auteur geheim, wat voer gaf voor speculaties dat John Le Carré dan wel Frederick Forsyth waren benaderd. ,,Ik was verrast en gevleid door het verzoek'', zegt Faulks. Volgens hem is zijn boek voor 'ongeveer tachtig procent in de stijl van Fleming'.

'Devil May Care' ligt op 28 mei 2008 in de winkels, precies honderd jaar na de geboorte van Fleming. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in verschillende wereldsteden. De familie Fleming zegt verheugd te zijn met de nieuwe roman. ,,Zij hadden zich geen beter boek kunnen wensen om Ians honderdste geboortedag te vieren'', aldus een woordvoerder. Of van de roman ook een verfilming wordt gemaakt, is (nog) niet bekend.

Fleming, een journalist en tijdens oorlogstijd werkzaam bij de geheime dienst, introduceerde James Bond in 1953 in de roman 'Casino Royale'. Daarna kwamen nog eens dertien spionageromans uit, waarvan de laatste, 'Octopussy and The Living Daylights', in 1966 verscheen, twee jaar na Flemings dood.

Geen opmerkingen: