09 februari 2024

Intense situatie (nieuws, 2024)

Simon de Waal schrijft speelfilm over gijzeling in Apple Store



Bij streamingsdienst Netflix is in 2025 een speelfilm te zien over de gijzeling in de Amsterdamse Apple Store. Op 22 februari 2022 gijzelde een gewapende man urenlang medewerkers en klanten van de winkel op het Leidseplein. De gijzeling eindigde met de overmeestering van de gijzelnemer door de politie. 

Netflix omschrijft de film als ‘een aangrijpende thriller’, die ‘heen en weer schakelt tussen de perspectieven van verschillende belangrijke personages die betrokken zijn bij deze intense situatie; van de dader tot de gijzelaars en de hulpverleners, als een mozaïek van ervaringen’.

De film is geschreven door Simon de Waal, die eerder scripts schreef van de speelfilm Lek (2000) en van de tv-series Het gouden uur en Sleepers. De Waal is in het dagelijks leven rechercheur zware misdaad bij de politie van Amsterdam.

De Netflixfilm, waarvan de titel nog niet bekend is gemaakt, wordt geproduceerd door Horizon Film. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en Emmanuel Ohene Boafo. De regie is in handen van Bobby Boermans, onder meer bekend van Mocro Maffia en Het gouden uur (waarvoor hij al samenwerkte met De Waal).

Boermans: 'Met deze film streven we naar een verhaal dat zowel oprecht als meeslepend is en dat het publiek een realistisch beeld geeft van de ervaringen van de betrokkenen tijdens de vijf uur durende gijzeling’.

(Bron: Het Parool)

Geen opmerkingen: