09 februari 2024

Gesignaleerd 615 (nieuws, 2024)

Chris De Bruyn - De bloedpremière



Bij uitgeverij Manteau verschijnt op 13 februari de whodunit De bloedpremière van Chris De Bruyn. Een moordmysterie om zelf op te lossen. 

Wat een opvoering had moeten zijn van het tragische toneelstuk Romeo en Julia, loopt voor de Henry Rutherford Theatre Group uit op een echte tragedie. Wie heeft het op de groep gemunt, en waarom?

1873, Texas, het Wilde Westen. De Henry Rutherford Theatre Group doet het stadje Jefferson's Creek aan om Romeo en Julia te spelen en de nieuwe toneelzaal in te wijden. Het wordt hun laatste opvoering voordat het rondreizende gezelschap ermee ophoudt.

De avond verloopt evenwel helemaal anders dan de acteurs hadden verwacht. Iemand heeft namelijk besloten dat sommigen de bühne niet levend zullen verlaten.

Het publiek heeft niets door.

Of toch?

Weet iemand in de zaal meer? Is de dader een lid van de groep? Of gaat het om een geest uit hun verleden? De acteurs hebben maar één keuze: verder spelen en proberen de dader(s) te ontmaskeren voor de laatste akte ten einde loopt.

Chris De Bruyn (1989) werkt als eerste stuurman op een offshoreschip van de Belgische baggermaatschappij Jan De Nul. In 2021 debuteerde hij met Een onschuldige moord, een whodunit waarin de moordenaar met naam en toenaam op bladzijde één bekent, terwijl de lezer zich tot de laatste pagina blijft afvragen wie het gedaan heeft en waarom. De bloedpremière schreef hij, net zoals zijn eerste boek, tijdens zijn vrije tijd op het schip.

Geen opmerkingen: