08 september 2021

Wordt verwacht 498 (nieuws, 2021)


De agente met het minderwaardigheidscomplex
  



Van bestsellerauteur David Lagercrantz verschijnt 4 november bij uitgeverij A.W. Bruna het eerste deel in een gloednieuwe serie: Obscuritas. De nieuwe misdaadreeks zal zeker drie delen krijgen en draait om het illustere en onwaarschijnlijke duo dat bestaat uit Hans Rekke, een excentrieke professor, en Micaela Vargas, een gedreven jonge politieagente.

Door onder andere in zijn familie voorkomende mentale ziektes kan David Lagercrantz zich als geen ander inleven in de getroebleerde en briljante geest van mensen. Dat laat hij volgens uitgeverij A.W. Bruna wederom zien in Obscuritas: Hans Rekke is briljant, geraffineerd, muzikaal en kan patronen ontdekken als niemand anders. Hij is ook bipolair en gebruikt sterke medicijnen. Micaela Vargas is rationeel en ambitieus, maar heeft soms last van een minderwaardigheidscomplex. Ze kan mensen die zich niet kunnen vermannen en die niet willen vechten niet uitstaan.

Het is de zomer van 2003 als in Hässelby, net buiten Stockholm, het lichaam van een scheidsrechter wordt gevonden. Giuseppe Costa, de vader van een van de spelers en een heethoofd, wordt voor de moord gearresteerd. Costa beweert echter dat hij onschuldig is en de hoofdinspecteur van de politie besluit om de hulp in te roepen van professor Hans Rekke, een befaamde expert in ondervragingstechnieken.

Maar Rekke gedraagt zich vreemd en verwerpt zelfs het al gedane onderzoek. Costa wordt vrijgelaten en de politie blijft met lege handen achter. Alleen Micaela Vargas, een jonge agente, weigert om het hierbij te laten. Onder dramatische omstandigheden ontmoeten ze elkaar en ze besluiten, hoe verschillend ze ook zijn, de zaak samen op te lossen. Wat was de scheidsrechter voor een man, een slachtoffer of een dader?

David Lagercrantz is journalist en internationaal bekend geworden door de bestseller Ik, Zlatan over Zlatan Ibrahimović en zijn succesvolle voortzetting van de Millennium-serie van Stieg Larsson. Naast zijn schrijverschap zit hij in het bestuur van de Zweedse PEN.

De auteursfoto van David Lagercrantz is gemaakt door Anders Thessing. 

Geen opmerkingen: