23 september 2021

Gesignaleerd 524 (nieuws, 2021)

Louis van Dievel - Witte oren  



Bij uitgeverij Vrijdag verschijnt op 1 okober de nieuwe thriller van Louis van Dievel, oud-winnaar van de Hercule Poirotprijs. Witte oren, over vuile was in het dorpje Kerkevoort, is  uitgesloten van deelname aan de Gouden Strop, omdat het een publicatie van een Vlaamse uitgever betreft.

Tegen roddels en verdachtmakingen is geen kruid gewassen. In Kerkevoort weten ze daar alles van.

Wanneer Lucienne Stassen, die haar hele leven iedereen heeft beloerd en bespioneerd, op sterven ligt, hangt ze met pervers genoegen de vuile was van het dorp uit. Maar wat is er waar van de beschuldigingen van overspel, verkrachting en zelfs pedofilie?

Stond Bart werkelijk met Dirk te kussen achter de glascontainer? Wilde Marina haar liefdesrivale echt met een mes vermoorden? Aan de cafétoog wordt iedere nieuwe roddel druk becommentarieerd. Niemand vertrouwt elkaar nog. Er wordt gedreigd, op wraak gezonnen.

Intussen gaat het gewone leven ook gewoon door. Maar wat is 'gewoon' in Kerkevoort waar een pornobaas een duistere held is, een loodgieter vijf keer per dag moet ejaculeren en waar de rijkste man van het dorp iedere zondag de parkeerplaats van de Carrefour afspeurt naar verloren kleingeld? En waarom heeft Lucienne Stassen in hemelsnaam witte oren?

Louis van Dievel is journalist en auteur. Zijn roman De Pruimelaarstraat prijkte op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2007 en Hof van Assisen werd bekroond met de Knack Hercule Poirotprijs 2012. Witte oren is zijn zeventiende boek. 

Geen opmerkingen: