15 februari 2024

Wordt verwacht 586 (nieuws, 2024)

Een roodgloeiende cold case'Dé zomerthriller van 2024!' komt eraan, als we A.W. Bruna moeten geloven. Op 22 mei brengt de uitgeverij Het eiland van de zielen uit van de Italiaanse schrijver met de prachtige naam Piergiorgio Pulixi. Spanning, geschiedenis, natuur, cultuur: deze thriller heeft het, aldus de uitgever, die het boek een absolute aanrader vindt voor de fans van De stilte van de witte stad.

Rechercheurs Mara Rais en Eva Croce zijn niet blij als ze worden overgeplaatst naar de nieuw opgerichte eenheid voor onopgeloste misdaden in Cagliari, Sardinië. De een is geboren en getogen Sardijns, niet op haar mondje gevallen en hiermee al regelmatig in de problemen gekomen.

De ander, een Milanese specialist in rituele moorden, staat privé voor een aantal uitdagingen en werd in Milaan geschorst.

Het kantoor: een stoffige kelder vol oude dossiers. Aan de zijde van de twee rechercheurs: de terminaal zieke inspecteur Moreno Barrali. Zijn laatste wens is om een oude zaak op te lossen. Jaren geleden, op de Dag van de Doden, werden twee vrouwen op brute wijze vermoord in de buurt van de watertempels. Rituele moorden, denkt Moreno Barrali. Maar zijn superieuren geloven niet in zijn theorie. Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen…

Het eiland van de zielen is het eerste boek van een serie die zich afspeelt op Sardinië. De thriller werd een bestseller in Italië, Frankrijk en Duitsland en won de Premio Scerbanenco (belangrijkste Italiaanse prijs voor thrillers).

Piergiorgio Pulixi werd geboren en getogen op Sardinië waar hij zich heeft ontwikkeld tot een van de interessantste stemmen in het thrillergenre, met belangrijke prijzen op zijn naam. Zijn thrillers, die allemaal stevig wortelen in de duistere folklore en legendes van Sardinië, zijn door Sky gekocht om als tv-serie te ontwikkelen.

Geen opmerkingen: