09 juli 2022

Wordt verwacht 523 (nieuws, 2022)

Scenarist debuteert met thriller over huurmoordenaars    



Bij uitgeverij The House of Books verschijnt in augustus de thriller 17 van de auteur John Brownlow. Het is het thrillerdebuut van deze Britse scenarist. Geknipt leesvoer voor de fans van Ik ben Pelgrim van Terry Hayes, belooft de uitgever.

Zeventien is niet alleen een getal, maar ook een naam. Zeventien is uitverkoren om de meest gevreesde huurmoordenaar ter wereld te worden. Zestien andere huurmoordenaars gingen hem de afgelopen decennia voor.

Maar omdat er maar één de beste kan zijn, moet Zeventien zijn concurrentie uitschakelen. Zijn doelwit is zijn voorganger, nummer Zestien. Net als hij ooit ook het doelwit van Achttien zal zijn.

Maar de moord op Zestien verloopt niet volgens plan en er ontspint zich een spectaculair duel tussen twee moordenaars, beiden zijn op de toppen van hun kunnen. Wanneer het gevecht een status quo bereikt, wordt duidelijk wat het echte doelwit is. De twee moeten de handen ineenslaan om de echte vijand te verslaan en een veel ingrijpendere ramp te voorkomen.

John Brownlow (1964, Lincoln, Verenigd Koninkrijk) is scenarist en auteur. Hij woont twee uur ten noorden van Toronto en schreef o.a. het scenario voor de film Sylvia, de tv-serie Fleming en de serie The Miniaturist, naar de bestseller Het huis aan de Gouden Bocht van Jessie Burton. Zeventien is zijn eerste thriller. Brownlow is ook singer-songwriter met zijn roots in de Britpop. In 2000 verkocht hij zijn muziekinstrumenten om een emigratie naar Canada te bekostigen. In 2007 begon hij weer muziek te maken. 

Geen opmerkingen: