14 oktober 2020

Operatie Grau (nieuws, 2020)


Het net sluit zich om de Führer  




Bij uitgeverij Lannoo verschijnt deze week De jacht op de Führer van Michiel Janzen. De uitgever bestempelt het boek als 'een duizelingwekkende faction-thriller over de laatste dagen in de Führerbunker'.

Berlijn, 17 maart 1945. Adolf Hitler roept de hulp in van zijn favoriete commando, Otto Skorzeny, om hem te helpen ontsnappen uit zijn bunker in de belegerde stad. Skorzeny heeft voor deze ontsnappingspoging, Operatie Grau, drie scenario's gereed.


Maar naarmate de tijd vordert, lijkt geen enkel scenario meer uitvoerbaar. Zowel de Russen als de Britten komen stilaan dichterbij. Het net sluit aan alle kanten. De jacht op de nazidictator is begonnen.

De uitgever is opgetogen over deze thriller, zo blijkt uit de volgende aanbeveling: 'Berlijn, Londen, Moskou. Chaos. Het nieuwste verhaal van Michiel Janzen is de eerste thriller over de laatste dagen van Adolf Hitler. Beleef de ondergang van Europa's grootste schurk tijdens de apocalyptische instorting van het Derde Rijk, een tijd van ongezien geweld, spionage en intrige.

Een verhaal rijk aan geschiedenis en nog rijker aan historische feiten die je versteld zullen doen staan. Een must-read voor liefhebbers van Philip Kerr, Robert Harris en iedereen met een fascinatie voor de thematiek van Der Untergang.'

Michiel Janzen woont in Den Haag en schrijft faction-verhalen die dicht tegen de werkelijkheid aan schuren. Hij publiceerde eerder al De aanslag die moest gebeuren (2018) en Hitlers geheime Ardennencommando (2019).

Geen opmerkingen: