03 oktober 2020

Kanshebbers (nieuws, 2020)

Jacob Vis opnieuw genomineerd voor Gouden Vleermuis  Jacob Vis zag vorig jaar de MAX Gouden Vleermuis aan zijn neus voorbijgaan en in handen vallen van Esther Verhoef. Maar de thrillerveteraan maakt eind deze maand opnieuw kans op deze oeuvreprijs van het Nederlands Thrillerfestival. Zijn naam staat namelijk op de shortlist.

Jacob Vis
heeft niet de minste tegenstanders. Corine Hartman en Simone van der Vlugt, in 2019 genomineerd, zijn ook nu weer in de race. Verder voegen bestsellerauteurs Loes den Hollander en de Duitser Sebastian Fitzek zich bij dit gezelschap. Ook de Vlaamse auteur Toni Coppers behoort tot de kanshebbers. 

De Gouden Vleermuis wordt sinds 2013 uitgereikt. Charles den Tex was de eerste die de fragiele trofee in de handen kreeg gedrukt. Daarna volgden Tomas Ross, René Appel, Hákan Nesser, Sara Löwestam, Theo en Marianne Hoogstraaten en Esther Verhoef. De winnaar wordt zondag 25 oktober bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden.

De shortlist voor de MAX Bronzen Vleermuis is ook bekend. De volgende boeken zijn genomineerd voor deze debuutprijs: De Rus (Hans Faber), Het laatste leven (Mohlin & Nyström), Onmacht (Yvonne Doorduyn),  Perfecte resten (Helen Fields), Stilleven (Marieke Damen) en Winterland (Kim Faber & Janni Pedersen). Het winnende boek wordt eveneens op 25 oktober bekendgemaakt. Geen opmerkingen: