11 januari 2020

Toeval (nieuws, 2020)

Na 'Bonuszoon' volgt 'Bonuskind'  Het recyclen van titels in het thrillergenre komt veelvuldig voor. Zo is 'Vergelding' wel heel vaak gebruikt op de cover van spannende boeken. Ook titels met daarin 'Meisje' of 'Vrouw' zien we de laatste jaren regelmatig voorbijkomen. Daarom valt het op als vlak na elkaar thrillers verschijnen die op elkaar lijkende bijzondere titels hebben. 

In mei 2019 verscheen bij Godijn Publishers Bonuszoon. Daarin verhaalt Antoinette Kalkman , die samen met Marelle Boersma de Thrilleracademie oprichtte, over ene Lauren die wordt verdacht van de moord op haar buurjongen.

Bestsellerauteur Saskia Noort meldde vandaag via Twitter dat ze het woord Einde had getypt als slot van haar - vermoedelijk in juni - te verschijnen thriller. Over de inhoud verklapte ze niets, wel gaf ze de titel weg: Bonuskind.

Noort wist niet dat er vorig jaar een spannend boek op de markt was gebracht met een titel die veel op die van haar nieuwe boek lijkt. 'Maar toen was ik al aan het boek bezig. Toeval.' Ze is niet van plan de titel aan te passen. 'Deze staat al twee jaar. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal.'

Geen opmerkingen: