18 december 2016

Op de koffie (nieuws, 2016)

RESEARCH TUSSEN DE COULISSEN

Simone van der Vlugt staat er om bekend dat zij voor haar boeken, of het nou om een historische roman gaat of een thriller, uitgebreid research doet. 'Ik wil gewoon dat het klopt', zei ze ooit in een interview. Voor haar volgende thriller over een succesvolle zangeres die de schaduwkant van de roem leert kennen, kijkt ze bij een reeks artiesten achter de schermen.

Vrijdagavond vertoefde de Alkmaarse schrijfster in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy, waar het duo Nick & Simon met een reeks concerten hun tienjarig bestaan vierde. Ze mocht er backstage rondsnuffelen. 'Die jongens hadden natuurlijk niet veel tijd, maar ik had wel de gelegenheid om mensen achter de schermen te praten.'

Ze kijkt al een tijdje rond tussen de coulissen bij optredens van artiesten. 'Ik was eerder dit jaar backstage bij Edsilia Rombley tijdens haar theatertournee, en eveneens bij een optreden van Karin Bloemen. Onlangs ging ik op de koffie bij Marco Borsato en hadden we een lang gesprek. En vrijdag dus bij Nick & Simon.' Eind dit jaar mag ze ook nog backstage bij Nits, een 'oude muzikale liefde' van haar.

Van der Vlugt werkt voor de totstandkoming van haar thriller samen met zangeres Kim de Boer, die op de derde plaats eindigde bij de allereerste The Voice of Holland. 'Ik heb zanglessen bij haar genomen om me nog beter te kunnen inleven. maar dat zijn er niet heel veel geworden', grapt de schrijfster. De songs die in de thriller voorkomen, zullen in de toekomst ook echt te beluisteren zijn, want De Boer gaat ze schrijven. Zeker is dat ze ten gehore worden gebracht tijdens de boekpresentatie die in september of oktober volgend jaar zal zijn. De titel van het boek houdt Van der Vlugt nog even voor zich. 'Voor je het weet staat die op het omslag van een ander boek.'

De thriller verschijnt bij haar nieuwe uitgeverij Prometheus. Met haar historische romans blijft Van der Vlugt bij Ambo|Anthos.

Foto: Twitter

Geen opmerkingen: