22 december 2016

Botsing (nieuws, 2016)

IAN RANKIN SPEELT ZICHZELF IN BBC-COMEDY

Ian Rankin krijgt een rol in de komische politieserie Scot Squad van de BBC. De Schotse thrillerauteur draaft op in een 'cameo' als zichzelf in de serie die vanaf 4 januari wordt uitgezonden. 

Rankin komt in de tweede aflevering oog in oog te staan met politiechef Cameron Mickelson, gespeeld door Jack Docherty. Mickelson wil wat informatie van de bestsellerauteur, maar de bijeenkomst mondt uit in een rampzalige botsing van persoonlijkheden.

Van Scot Squad werd in 2012 eerst een pilot-aflevering uitgezonden. In 2014 werd een eerste serie gemaakt. Het is een parodie op realityshows als Traffic Cops, gefilmd met een handcamera in stedelijke en landelijke gebieden in Schotland. Naast Rankin hebben nog meer Schotse coryfee├źn een glimprol in Scot Squad, onder wie acteur Bill Patterson en musicus Phil Cunningham.

2017 wordt overigens een bijzonder jaar voor Ian Rankin. Het is dan dertig jaar geleden dat hij voor het eerst een boek publiceerde, Knots and Crosses, waarin een hoofdrol was weggelegd voor het ijzersterke karakter van rechercheur John Rebus. In dit jubileumjaar brengt zijn uitgeverij speciale edities van een aantal Rebus-thrillers op de markt. De schrijver maakt een tournee in het buitenland en er komen twee grote evenementen in Londen en Edinburgh aan.

Bron: The Herald

Geen opmerkingen: