09 juli 2016

Oorlogsverleden (nieuws, 2016)

'DE HELD' OPENT FILMFESTIVAL

De wereldpremière van De Held geeft op woensdag 21 september 2016 het startsein voor de 36e editie van het Nederlands Film Festival. De regie van de verfilming van De Held, de literaire thriller van Jessica Durlacher, is in handen van Menno Meyjes. De cast bestaat onder anderen uit Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans en Kitty Courbois.


Jessica Durlacher en Menno Meyjes schreven samen het scenario voor de thriller over Sara Silverstein, die net met haar familie is teruggekeerd uit Los Angeles. Ze is nooit in aanraking gekomen met geweld, dus als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarna haar gezin ook nog slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt.

Houdt het allemaal verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader? Sara moet de familiegeschiedenis zien te ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt, en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

Bron: Hebban.nl

Geen opmerkingen: