30 juli 2016

In Afrika (nieuws, 2016)

MUGABES POLITIE SLAAT TOE IN 'ZIM'

René van Rijckevorsel, winnaar van de Schaduwprijs 2015 met zijn debuut Tunis, kiest ook voor zijn tweede thriller het Afrikaanse continent als decor. Speelde zijn eerste boek zich voornamelijk af in Tunesië, zijn volgende thriller Zim voert de lezer mee naar Zimbabwe, het land waar journalist Van Rijckevorsel enkele jaren gewoond heeft.


Hoofdpersoon in Zim is de jonge arts Felix Wellenstein. Als deze hoort dat een studievriend is omgekomen bij een auto-ongeluk, besluit hij naar diens begrafenis in Zimbabwe te gaan. Hij wil meteen ook Grootfontein bezoeken, het prachtige boerenbedrijf dat aan zijn grootvader toebehoorde - totdat president Robert Mugabe de landerijen inpikte.

Over Grootfontein doen inmiddels de vreemdste verhalen de ronde. Chinese ingenieurs hebben er een mijn geopend en het landgoed wordt zwaar bewaakt. Kort na zijn aankomst in Harare loopt Felix in een hinderlaag, waarna hij op de vlucht slaat voor Mugabes geheime politie. Met de hulp van de jonge ranger Melody komt hij op het spoor van een duister complot.

De thriller verschijnt in oktober bij uitgeverij Cargo.

Bron: Hebban.nl

Geen opmerkingen: