30 juli 2016

Debutantenbal (nieuws, 2016)

JAX MILLER IN DE RACE VOOR DAGGER

De in New York geboren en getogen schrijfster Jax Miller is met haar thriller Freedom’s Child  (Mijn naam is vrijheid) genomineerd voor de John Creasey (New Blood) Dagger van de Crime Writers’ Association. De prijs is voor het beste in Engeland gepubliceerde spannende thrillerdebuut van een auteur van welke nationaliteit dan ook. Onze ‘eigen’ Charles den Tex stond overigens met Mr Miller (De macht van meneer Miller) op de negen titels tellende longlist.


Miller moet het opnemen tegen collega’s Tim Baker (Fever City ) Bill Beverly (Dodgers ), Nicholas Searle (The Good Liar) en Otessa Moshfergh (Eileen ). De winnaar wordt op 11 oktober bekendgemaakt.

Mijn naam is vrijheid gaat over een vrouw, Freedom genaamd, die de laatste achttien jaar onder een getuigenbeschermingsprogramma heeft geleefd, nadat ze was vrijgepleit voor de moord op haar man. Als haar dochter, van wie ze beviel in de gevangenis en die ze heeft moeten afstaan ter adoptie, wordt vermist, ontsnapt Freedom aan haar begeleiders, vastbesloten om haar kind te redden.

De naam van thrillerdebutant Jax Miller viel al in het voorjaar van 2014 toen uitgeverij HarperFiction een contract sloot met haar voor het schrijven van twee thrillers. Hoe groot het voorschot voor Miller was, werd toen niet bekend gemaakt. Wel werd bevestigd dat het om een bedrag ging met zes cijfers voor de komma.

Bron: Hebban.nl

Geen opmerkingen: