12 juni 2016

Ingewikkelde affaire (nieuws, 2016)

EN DAAR IS EEN TWEEDE ZWARTE WEDUWE

Vrijdag 3 juni was in de Haagse boekhandel Paagman de presentatie van Zwarte weduwe, de tweede thriller van het duoTomas Ross & Corine Hartman. Een uiterst actuele thriller, deze uitgave van Cargo, over een serie aanslagen in het hart van Europa.


Toeval of niet, komendee week verschijnt er opnieuw een thriller met zwarte weduwe in de titel, aangevuld met het lidwoord ‘de’. Het gaat om een nieuw deel in de detectiveserie over het Bureau MaRiT, van privĂ©detective Marit Johanson. Het boek, een publicatie van Veltman Uitgevers, is geschreven door Esther Vermeulen.

Niet echt handig, twee nieuwe boeken in het spannende genre die met nagenoeg dezelfde titel in dezelfde periode verschijnen. Qua thema hebben de boeken overigens niets met elkaar te maken: Gaat Zwarte weduwe over internationaal terrorisme, in De zwarte weduwe is het decor onder andere een landgoed in Nederland.

Detective Marit Johanson raakt verwikkeld in een ingewikkelde affaire met een collega, omdat ze als geloofwaardig echtpaar moeten optreden in een buitenplaats waar ook een heel verleidelijk dienstmeisje actief is. Ondertussen krijgt Marit ook nog de opdracht van een rijk echtpaar om hun verloren zoon op te sporen. Auteur Esther Vermeulen is geboren en getogen in Rotterdam, de stad speelt een grote rol in al haar boeken.

(Bron: Hebban.nl)

Geen opmerkingen: