25 juli 2015

Serie (nieuws, 2015)'DE WAAL & BAANTJER' DOOR ALS 'BUREAU RAAMPOORT'

Na twaalf politieromans van het onder de vlag van 'De Waal & Baantjer' wordt de reeks voortgezet onder een andere naam: 'Bureau Raampoort' . Op SBS6 is dit najaar de gelijknamige televisieserie te zien.


Na de meer dan succesvolle pilotafleveringen in 2014 (meer dan 1 miljoen kijkers) gaat eind september de tv-serie Bureau Raampoort van start. Thomas Acda en Tim Haars spelen opnieuw de hoofdrollen in de reeks, die gebaseerd is op de boeken van Simon de Waal. De laatste schreef net als bij de pilots mee aan de scenario's.

De politieroman Bureau Raampoort, die half september in de boekhandel ligt, is het eerste deel in de nieuwe reeks van De Waals hand. In de hoofdrol wederom de Amsterdamse rechercheurs Peter van Opperdoes en zijn jongere collega Jacob, die de lezer al kent uit de succesvolle De Waal & Baantjer-reeks, die De Waal samen met Appie Baantjer schreef en waarvan een dozijn delen verscheen. Van de serie zijn inmiddels ruim 200.000 exemplaren verkocht.

Simon de Waal (1961) is auteur, scenarist, regisseur en ook nog rechercheur zware misdaad. Hij schreef de thrillers Cop vs Killer en Pentito, die beide werden genomineerd voor de Gouden Strop. Met Pentito sleepte hij De Diamanten Kogel in de wacht. Met oud-rechercheur Baantjer begon hij in 2009 aan de De Waal & Baantjer-reeks. Baantjer, die in 2010 overleed, heeft de wording van de eerste drie delen meegemaakt.

Geen opmerkingen: