25 juli 2015

Pittige karakters (nieuws, 2015)

'KRUISING TUSSEN DE WREKERS EN INDIANA JONES

De stichting die de nalatenschap van Agatha Christie beheert, heeft de tv-rechten op haar oeuvre weer in handen. Een nieuwe serie, gebaseerd op haar boeken, doet de breinaalden van Miss Marple in de ban en belooft in plaats daarvan vuistgevechten, achtervolgingen en expliciete geweldsscènes.

Weg met 'de kleine grijze cellen' van Hercule Poirot, die het klusje wel even zullen opknappen. In de prullenbak met die gezellig tikkende breinaalden van Miss Marple. De toekomst van televisiebewerkingen van het oeuvre van Agatha Christie belooft een en al actie. De Christie Estate heeft weer het beheer over de tv-rechten over het werk van de Queen of Crime en voorziet dynamische en snelle series.

Meer dan twintig jaar waren Hercule Poirot en Miss Marple bekende verschijningen op de televisie. Hun voorspelbare avonturen waren vertrouwd kijkvoer voor het hele gezin. Deze zomer brengt de BBC de eerste afleveringen van de nieuwe serie Partners in Crime op het scherm, gebaseerd op de avonturen van Tommy en Tuppence, de wat minder bekende speurders die aan het brein van Agatha Christie ontsproten zijn. De reeks die zich afspeelt in begin jaren vijftig van de vorige eeuw, wordt gepresenteerd als 'een mix van De Wrekers en een Indiana Jones-thriller'.

David Williams, die de rol van Thomas Beresford (alias Tommy) voor zijn rekening neemt, is een van de initiatiefnemers van de reeks, meldt The Observer. ''Ik wilde geen wereld van namaak op het scherm hebben. De bad guys zijn hier écht slecht. Mensen worden gedood.'' Voor Mathew Prichard, de kleinzoon van Christie en voorzitter van Agatha Christie Ltd., is de nieuwe serie een uitgelezen kans om jonger publiek aan zich te binden en te laten kennis maken - voor zover dat al niet is gebeurd - met het werk van zijn grootmoeder. In het pittige karakter van Prudence Beresford (beter bekend als Tuppence) ziet Prichard wel iets van zijn oma terug. ''Zij was erg op deze twee helden gesteld'', zegt hij. Christie schreef vier boeken en een bundel korte verhalen over het duo. Prichard: ''Tommy en Tuppence debuteerden in haar tweede boek en ze waren er, vijftig jaar later, in haar laatste detective. Als mijn oma zichzelf wilde vermaken, schreef ze over Tommy en Tuppence.''

Geen opmerkingen: