08 juli 2015

Cameo (nieuws, 2015)

BIJROL JOHN LE CARRÉ IN VERFILMING EIGEN THRILLER

John le Carré krijgt een bijrol in de verfilming van zijn eigen spionageroman The Night Manager. De miniserie wordt volgend jaar door de BBC uitgezonden.


In The Night Manager, in Nederlandse vertaling verschenen onder de titel De ideale vijand, zal John le Carré zijn gezicht laten zien tijdens een scène in een restaurant. In die scène moet ook hoofdrolspeler Tom Hiddleston aan de bak. In The Night Manager raakt een Britse ex-militair betrokken bij de internationale wapenhandel.

In de serie spelen ook acteurs als Hugh Laurie (House),Olivia Colman (Broadchurch) en Tom Hollander (Pride and Prejudice) mee. The Night Manager is de eerste roman van Le Carré in meer dan twintig jaar die voor televisie bewerkt wordt. De opnamen zijn afgelopen voorjaar begonnen. Het is overigens niet de eerste keer dat de schrijver opduikt in de verfilming van een van zijn thrillers. Zo was hij kort te zien tijdens een kerstborrel in de verfilming van zijn boek Tinker Tailor Soldier Spy uit 1974.

In The Night Manager wordt de Britse militair Jonathan Pine (Hiddleston) door een medewerker van de geheime dienst (Colman) gerekruteerd om te infiltreren in de kringen van een wapenhandelaar (Laurie). The Night Manager is vertaald in meer dan 20 talen en verkocht alleen al in de VS meer dan een miljoen exemplaren sinds de publicatie in 1993.

Geen opmerkingen: