14 april 2021

In een oude vuurtoren (nieuws, 2021)

Rolf en Molly scherpen de pennen   



Samen hebben Rolf Börjlind en zijn vrouw Cilla vijf thrillers geschreven. En niet zonder succes. Maar Rolf heeft nu een andere schrijfpartner gevonden: zijn dochter Molly. Op 4 mei verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna hun eerste coproductie De duisternis tussen ons, bestempeld als 'een intense psychologische thriller over de duistere geschiedenis van een familie'. 

Haar broertje verdween toen ze nog klein waren. Maar zijn lichaam werd nooit gevonden. 

Tijdens een gure week in oktober verrast de 25-jarige Emmie haar ouders in hun huis in de archipel van Stockholm. Ze wil weten wat er echt gebeurde met haar broertje Robin, dat verdween toen ze nog klein waren. Hij zou zijn verdronken, maar zijn lichaam werd nooit gevonden. Ze mist hem nog steeds verschrikkelijk.

Om verder te kunnen met haar leven, heeft ze duidelijkheid nodig, maar haar ouders willen haar vragen niet beantwoorden. Haar moeder reageert kil, haar ouders maken ruzie en het eens zo prachtige huis is in verval geraakt.

De dichtstbijzijnde buurman is een bejaarde kunstenaar, die in een oude vuurtoren woont. Tijdens een bezoek aan zijn studio ziet Emmie een aquarel van twee spelende kinderen. Tot haar ontsteltenis blijkt hierop een portret van Robin en haarzelf te staan, uit de zomer dat haar broertje verdween…

Rolf Börjlind (1943) is naast scenarioschrijver, regisseur, acteur en dichter ook bekend van zijn thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton. Die schreef hij samen met zijn vrouw Cilla.  Hun dochter Molly Börjlind (1994) studeerde aan de filmacademie in Stockholm en werkte aan verschillende filmprojecten. Ze woont in Kopenhagen. De duisternis tussen ons is haar schrijfdebuut.

Lees hier een fragment. 

Geen opmerkingen: