19 april 2021

Je ziet het bijna voor je (nieuws, 2021)

Filmrechten van 'Noorderlicht' en 'Het Spel van leugens' verkocht  
De Crime Compagnie heeft afgelopen week de filmrechten verkocht van de thriller Noorderlicht van Mariska Overman aan Dutch Filmworks. In dezelfde week sloten ze ook een overeenkomst met Stepping Stone Producties voor de filmrechten van Het spel van leugens van Anna West.


Noorderlicht van Mariska Overman gaat over vier jonge mensen die elkaar treffen op een zeilschip dat acht dagen langs de Noord-Noorse Fjorden vaart, op zoek naar walvissen en het noorderlicht. Ze hebben met elkaar afgesproken om tijdens die reis op zoek te gaan naar een slachtoffer om te doden, geïnspireerd door het boek Misdaad en straf van Dostojevski. De simpele achterliggende vraag die ze willen beantwoorden is: kan ik leven met een moord op mijn geweten?

Dutch Filmworks was meteen enthousiast over Noorderlicht, meldt uitgever Ilse Karman. 'Het boek is een soort Wie is de Mol? meets Expeditie Robinson en biedt vanwege het internationale karakter veel mogelijkheden.'

Stepping Stone Producties kocht de rechten van het boek Het spel van leugens van Anna West, een pseudoniem van auteur Marja West. In deze thriller verliest Eva, de vrouw van een veelbelovend politicus, haar tweejarig zoontje door een noodlottig ongeluk. Maar zeventien jaar na die afschuwelijke dag staat haar zoon ineens voor de deur. Vanwege de vele cliffhangers en de sterke ontwikkeling van het hoofdpersonage wil Stepping Stone Het spel van Leugens doorontwikkelen tot een serie.

Ilse Karman is uiteraard blij met de interesse van de producenten voor haar fonds. 'Onze auteurs maken mooie, spannende verhalen die uitstekend verfilmd kunnen worden of heel geschikt zijn om een serie van te maken. Wij geven de verhalen uit als boeken, e-books en audiobooks, maar veel van onze auteurs schrijven zo filmisch dat je het al bijna voor je ziet.'

Geen opmerkingen: