30 september 2019

Opvliegend karakter (nieuws, 2019)

Op een koude novembernacht'Dit is de Scandinavische thriller op z'n best.' Dat zegt uitgeverij Cargo over Het voorteken van Christoffer Carlsson. En ook nog: 'Slim geschreven, melancholisch, spannend en levensecht.' Het boek, dat op 7 november verschijnt, acht de uitgever uitermate geschikt voor de fans van Søren Sveistrups Oktober


Het begint allemaal op een koude novembernacht in 1994. In het dorpje Marbäck wordt het dode lichaam gevonden van een jonge vrouw. Ze blijkt vermoord te zijn. Een dader wordt snel aangewezen: Edvard Christensson had een relatie met de vrouw en was net als zijn vader berucht om zijn opvliegende karakter.

Edvard wordt veroordeeld en de rust keert weer in het dorp. Maar niet voor Edvards neef Isak, die vreest dat hij net als zijn oom en opa 'slecht' is.

Tien jaar later denkt Vidar, die als jonge politieagent meehielp bij het onderzoek en de arrestatie van Edvard, nog vaak terug aan de zaak. En wanneer hij opnieuw met Isak spreekt, die is aangehouden na een diefstal, wordt zijn twijfel over het oude onderzoek steeds groter. Dan verdwijnt Isak plotseling en gaat Vidar alsnog op zoek naar wat er echt gebeurd is op die koude novembernacht.

Christoffer Carlsson (1986) groeide op aan de westkust van Zweden en geldt als een van de grote thrillertalenten van deze tijd. Hij studeerde criminologie in Stockholm en ontving een Europese onderscheiding als meest beloftevolle jonge criminoloog. Carlsson debuteerde in 2013. Zijn thrillers werden diverse malen onderscheiden door de Swedish Crime Writers' Academy. Eerder werden Carlssons thrillers door uitgeverij De Geus op de markt gebracht.

Geen opmerkingen: