04 oktober 2016

Verlaten dierenverblijf (nieuws, 2016)

'BEAUTIFUL THINGS' GEKOCHT DOOR AMBO|ANTHOS

Het wordt een van de meest spraakmakende thrillers genoemd in aanloop naar de Frankfurter Buchmesse: Beautiful Things van de Amerikaanse schrijfster Gin Phillips. Na een veiling heeft Ambo|Anthos de Nederlandse rechten verworven, meldt Boekblad. De vertaling van Beautiful Things verschijnt komende zomer.

Beautiful Things is een thriller over de intense band tussen moeder en kind, die zich afspeelt in een tijdsbestek van drie angstaanjagende uren.

Joan heeft haar vierjarige zoontje Lincoln meegenomen naar de dierentuin. Net voor sluitingstijd hoort Joan schoten en ziet ze in een flits lichamen liggen. Met Lincoln aan haar hand rent ze naar een verlaten dierenverblijf om zich schuil te houden. Joan heeft geen idee wie zich nog in het park bevinden – daders of slachtoffers –, of er alarm is geslagen en wanneer ze weg kunnen. Het enige wat ze weet is dat ze veilig zijn. Voorlopig…

Beautiful Things is het vijfde boek van Phillips en verschijnt ook in de VS pas volgend jaar. Haar debuut, The Well and the Mine, kwam in 2008 op de markt.

Bron: Boekblad

Geen opmerkingen: