11 oktober 2016

Pennywise (nieuws, 2016)

STEPHEN KING PROBEERT PANIEK OM CLOWNS TE BEZWEREN

Bestsellerauteur Stephen King heeft met zijn creatie van het kwaadaardige karakter Pennywise bij miljoenen lezers angst voor clowns aangewakkerd. Na een aantal incidenten met geschminkte grappenmakers vindt de schrijver het tijd worden om de clownhysterie te bezweren.  

In Greenville, South Carolina, probeerde een stelletje clowns een jochie te ontvoeren. Tenminste, dat is wat het jong aan zijn moeder vertelde. Daarna doken clowns met niet de leukste voornemens op in Florida, New York, Wisconsin en Kentucky. Time Magazine noteerde incidenten in meer dan 24 Amerikaanse staten.

Sinds augustus is het raak in de VS: weinig vrolijke clowns maken argeloze burgers het leven zuur. Ze zouden kinderen in de bosjes proberen te lokken, mensen via internet bedreigen. Een week geleden nog stond een 16-jarige clown met een mes te zwaaien in de metro van New York.

De hysterie rond kwaadaardige clowns is zo snel gegroeid, dat Stephen King zich vorige week geroepen voelde om er wat over te zeggen. Kings creatie, de killerclown Pennywise, jaagt lezers al sinds de verschijning van de thriller It in 1986 de stuipen op het lijf. Volgens The Guardian is hij een van de meest angstaanjagende clownsfiguren in de populaire cultuur. 'Vrienden, het is tijd om de hysterie om de clowns achter ons te laten', aldus King in een tweet. 'De meeste clowns zijn goedaardig, vrolijken kinderen op en laten mensen lachen'.

De schrijver riep zijn fans op om zich niet al te veel zorgen te maken om de recente incidenten met clowns. Maar niet al zijn volgers lieten zich geruststellen. Een van hen liet weten 'dat niets meer heeft bijgedragen aan zijn angst voor clowns dan It'.

Bron: The Guardian

Geen opmerkingen: