26 oktober 2016

Gesignaleerd 406 (nieuws, 2016)

JOHN GRISHAM - DE KLOKKENLUIDER

Tomas Ross was er al in 2003 bij met een (geschenk)boek getiteld De klokkenluider. Daarin
haakte hij onder andere in op de moord op Pim Fortuyn. Dertien jaar later komt Ross' Amerikaanse vakgenoot John Grisham met een thriller die dezelfde titel draagt. In deze thriller maakt een klokkenluider kans op een fortuin.

Advocaten Lacy Stoltz en Hugo Hatch werken al bijna tien jaar voor de Board on Judicial Conduct, een overheidsdienst die het gedrag van rechters onderzoekt. In al die tijd hebben slechts twee zaken ertoe geleid dat rechters uit hun ambt werden gezet, in beide gevallen vanwege onbekwaamheid.

Maar dan wordt Lacy benaderd door Greg Myers, een advocaat die noodgedwongen een nieuwe identiteit heeft aangenomen. Greg vertegenwoordigt slechts één cliënt, een man die een corruptiezaak aanhangig wil maken onder de Klokkenluiderswet van Florida.

De zaak betreft een corrupte rechter die grote sommen geld heeft verduisterd. Een rechter die in zee is gegaan met de beruchte Coast Mafia. Het is een zaak die de klokkenluider miljoenen dollars beloning zal opleveren. Tegelijkertijd blijkt de klus voor de betrokken advocaten een levensgevaarlijke zaak te zijn.

Ex-advocaat John Grisham (1955) heeft nu een kleine dertig thrillers op zijn naam staan, alsmede een handvol boeken in de Kid Lawyerserie. Kort geleden mocht CBS News op audiëntie bij de bestsellerauteur. Klik hier voor dat interview.

John Grisham - De klokkenluider. Uitgeverij A.W. Bruna, 392 pag., Vertaling: Jolanda te Lindert. ISBN: 978-94-005-0635-0

Geen opmerkingen: