31 oktober 2016

Malware (nieuws, 2016)

CORNWELL LIEP PTSS OP DOOR RESEARCH

De Amerikaanse bestsellerauteur Patricia Cornwell (60), bekend van haar thrillers rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta, heeft een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) opgelopen door de vele research die zij heeft gedaan. Dat zegt zij in een interview met BBC Hardtalk.


Cornwell schrijft al sinds het begin van de jaren 90 thrillers over en rond Kay Scarpetta. Ze werkte zelf in een misdaadlaboratorium in Virginia als computeranaliste, maar niet in een medische functie. 'Toen ik mijn eerste lijkschouwing deed en begon met dit soort onderzoek voor mijn boeken, had ik geen idee wat dit allemaal met mij zou doen. En je komt er pas achter als het al gebeurd is  en dan is het te laat', aldus een emotionele Cornwell tijdens het interview, waarin ook de misbruik waar zij in haar jeugd slachtoffer van was, ter sprake kwam.

'Je komt er niet meer vanaf', zei Cornwell, 'en je kunt niet meer terug. Ik zie beelden en dingen die als een soort malware gaan rondspoken in je hoofd. Ik zie afschuwelijke taferelen die ik niet aan mijn lezers laat zien, ik hoor ook dingen die ik nooit aan mijn lezers zal doorgeven.'

Bron: BBC

Geen opmerkingen: