15 augustus 2016

Drakentanden (nieuws, 2016)

WEDUWE ONTDEKT NIEUWE THRILLER VAN MICHAEL CRICHTON

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff komt in de zomer van 2017 met de Nederlandse vertaling van een nieuw boek van de in 2008 overleden Amerikaanse schrijver Michael Crichton. Eerder werden postuum twee boeken van de bestsellerauteur gepubliceerd: Pirate Latitudes (2010) en Micro (2012).


Het nieuwe boek heet Dragon Teeth en verhaalt over de beruchte rivaliteit tussen de twee paleontologen Edward Drinker Cope (1840-1897) en Othniel Charles Marsh (1831-1899) tijdens een intense jacht op fossielen in het westen van Amerika in 1878. De strijd die de twee uitvochten staat bekend als de Bone Wars.

Crichton voert ook een fictief karakter ten tonele, William Johnson genaamd, die eerst voor de ene fossielenjager en dan voor de andere werkt en ondertussen ontdekkingen doet van historische proporties. Uiteindelijk groeit hij uit tot een Crichton-achtige held.

Het is aan de weduwe van de schrijver, Sherri Crichton, te danken dat er weer een nieuw avontuur op de markt komt. Met haar bedrijf CrichtonSun heeft ze de Michael Crichton Archives in het leven geroepen. Tijdens het grasduinen in de archieven stuitte ze op het manuscript van Dragon Teeth. ‘Ik was onmiddellijk gefascineerd. Het verhaal heeft Michaels stem, etaleert diens liefde voor historie, onderzoek en wetenschap. Dragon Teeth was duidelijk een belangrijk boek voor Michael.’

De avonturenthriller komt volgend jaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittanniƫ, Canada, India, Nieuw-Zeeland en Australiƫ op de markt. Of er ook een Nederlandse vertaling komt, is niet bekend.

Bron: Hebban.nl

Geen opmerkingen: