21 augustus 2016

Belastende verklaring (nieuws, 2016)

SPONG ZET ZIJN ALTER EGO WEER IN

Drie jaar na 'De breuk', 'een bloedstollende bestseller', aldus de uitgever, komt advocaat Gerard Spong opnieuw met een boek waarin zijn alter ego Charles Fitzroy Spinning aan de bak moet. Dit keer roept een religieus gedreven uitvaartverzorger zijn hulp in.


In De uitvaartverzorger is de uitvaartverzorger is veroordeeld voor moord, zowel door de rechtbank als door het hof. Hij zou zijn vrouw de haven van Maassluis hebben ingereden en laten verdrinken.

Een ooggetuige, die de man bij de vallende auto heeft zien staan, legt onder hypnose een belastende verklaring af. En bij de uitvaartverzorger thuis treft de politie een concept-rouwkaart aan, waarop de vrouw als overledene staat vermeld. Al met al geen gemakkelijke uitgangspositie.

Bij de Hoge Raad lukt het Charles Fitzroy Spinning om een bewijs ongeldig te laten verklaren met een principieel argument, waaraan tot dat moment niemand heeft gedacht. Maar daarmee is hij er nog niet; het is slechts een van de 26 bewijzen tegen de uitvaartverzorger. Spinning moet vol in de aanval om voor zijn cliƫnt het onderste uit de kan te halen.

Gerard Spong is al meer dan veertig jaar een van de bekendste strafadvocaten van Nederland. Van zijn hand verschenen De breuk, Leugens om bestwil en De hypocrisie van de achterdeur.

Bron: Hebban.nl

Geen opmerkingen: