15 augustus 2016

Vriendschapsverzoek (nieuws, 2016)

FORS VOORSCHOT VOOR FACEBOOK-THRILLER

Ze begon in november 2015 te schrijven aan haar thrillerdebuut en nu heeft ze al een contract gesloten voor twee boeken. Als voorschot kreeg de Britse Laura Marshall een bedrag van zes cijfers voor de komma. Het kan soms heel snel gaan.


Uitgeverij Sphere Fiction publicert Marshalls debuut in de loop van volgend jaar. ‘Het is een van de meest aangrijpende psychologische thrillers die ik ooit heb gelezen’, zegt hoofdredacteur Lucy Malagoni in The Bookseller. Ook Franse en Duitse uitgeverijen hebben inmiddels de vertaalrechten verworven.

Laura Marshall had het idee voor de thriller al een jaar in haar hoofd rondspoken. Ze wilde er graag een boek van maken, maar wist niet hoe te beginnen. Daarom schreef ze zich maar lukraak in op een van de vele cursussen creatief schrijven die worden aangeboden. Ze had het geluk dat thrillerschrijfster Erin Kelly haar begeleider was en haar flink op weg hielp.

Friend Request speelt zich af tussen 1989 en 2015. Het begint als Louise, een veertigjarige vrouw, een vriendschapsverzoek krijgt via Facebook. En die komt van Maria, die zij op middelbare school altijd pestte. Maar Maria stierf 25 jaar geleden onder verdachte omstandigheden.

Bron: Hebban

Geen opmerkingen: